Uitreiking ECIO Frank award

Op 2 december werd de allereerste ECIO Frank award uitgereikt, een prijs voor een student met een functiebeperking die zich inzet voor inclusief onderwijs. De prijs werd uitgereikt in de categorie HBO en in de categorie WO; twee prijzen dus. Beide categorieën kenden twee genomineerden. In ‘mijn’ categorie, WO, won Richard Horenberg. Gefeliciteerd!

Richard Horenberg (WO) en Jelle Meuwissen (HBO) gingen dus met de prijzen naar huis. Twee zeer terechte winnaars als je het mij vraagt (en de jurybeoordeling gehoord hebt). Richard zette bij de Universiteit Utrecht ‘Platform Onbeperkt Studeren’ op, bestaande uit ervaringsdeskundige studenten, waarmee hij de universiteit beter en inclusiever wil maken. Richard is een echte teamspeler, dus we houden zeker contact.

Jelle Meuwissen studeert Social Work op de Hogeschool Utrecht en richt zich vooral op rouw- en verlieskunde. Hij vindt het belangrijk dat ook rouw en verlies bij leven door mensen met een handicap bespreekbaar zijn. Daar kan ik me alleen maar volledig achter scharen Jelle! Ook met jou houd ik graag contact.

Emma Hoogenraad (HBO) en ik (WO) werden zeker niet vergeten. Trots op onze tweede plaats kregen wij een warm applaus, mooie woorden van de jury en een vrolijke bos bloemen.

Lees het bericht van ECIO