Review: fotokaarten Fotofabriek

Wie mij volgt op sociale media heeft het misschien al eens gezien; wenskaarten gemaakt van mijn eigen foto’s. Misschien denk je dan: duur, ingewikkeld, alleen voor professionals… maar niets is minder waar. Ik laat mijn wenskaarten namelijk drukken bij Fotofabriek. Daar kun je allerlei mooie kwaliteit fotoproducten laten afdrukken, voor een redelijke prijs. Ook leuk dus als hobbyfotograaf en een mooie manier om je foto’s te gebruiken.

Sinds een paar jaar ben ik altijd op zoek naar het beste fotoproduct voor de beste prijs. Zo schreef ik op mijn oude site al een review over de fotoboeken van Saal Digital, dat meer aan de professionele kant zit. Fotofabriek is wat toegankelijker voor breder particulier publiek, maar de prijs-kwaliteitverhouding is wel heel er goed. Daarom bestel ik er al een paar jaar mijn wenskaarten, maar ook mijn visitekaartjes zijn gedrukt bij Fotofabriek en er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Wenskaarten bestellen bij de Fotofabriek gaat per 8 stuks, je krijgt dus 8 identieke kaarten per bestelling/pakje. Niet zo geschikt dus als je een specifieke kaart voor een specifiek moment wilt verzenden, maar daar zijn gelukkig andere sites voor. Voordeel van een pakje van 8 is dat de prijs per stuk een stuk lager is dan een gepersonaliseerde kaart en dat je wel altijd een bijzondere kaart in huis hebt; die met jouw eigen foto! Ik heb dan ook altijd een paar pakjes kaarten liggen met verschillende soorten foto’s voor verschillende gelegenheden. Een mooie bloem past bij vrijwel elke gelegenheid en ook mijn foto’s van de nieuwsgierige Pruttel doen het altijd goed.

Fijn aan de kaarten vind ik dat je veel zelf kunt bepalen; wil je wel of geen lijntjes achterop voor het adres, wil je misschien een vaste tekst erop zetten of je logo toevoegen, dat kan allemaal. Rechts bovenin op de achterzijde komt altijd een code te staan, maar met een postzegel zie je daar natuurlijk niets meer van, zo is het helemaal jouw kaart. De kaarten zijn van stevige kwaliteit en netjes verpakt, zodat ze lang meegaan. Verkleuringen heb ik zelfs na een jaar nog niet opgemerkt, dus dat is een goed teken. Een klein nadeel vind ik dat het moeilijk is om je logo op elke kaart hetzelfde uit te lijnen, dat kun je echter redelijk oplossen door het oude bestand te openen, de foto aan te passen en als nieuw project op te slaan.

Al met al dus een leuk adresje voor een paar mooie gepersonaliseerde wenskaarten. Zo gebeurt er nog eens wat leuks met je foto’s šŸ˜‰