STIPO: Cities for all

Vorige week heb ik lang gesproken met Nienke van STIPO. Dit bedrijf specialiseert zich in de inrichting van steden, wijken en gemeenschappen. Een paar maanden geleden kwam ik STIPO voor het eerst tegen bij een lokale bijeenkomst van de gemeente Leiden waarbij inwoners konden meedenken over de invulling van de snel groeiende stad de komende jaren.

Spreken in Leiden – Foto door JP Witteman

Zelf mocht ik daar ook een steentje bijdragen door te vertellen over mijn ervaringen met (fysieke) toegankelijkheid en inclusie. Daarbij werd ik mooi aangevuld door iemand met een GGZ-achtergrond, zodat wij samen een breed spectrum van mensen konden vertegenwoordigen. 

Na deze ontmoeting in Leiden is mijn naam blijven hangen, en werd ik benaderd om een bijdrage te leveren aan een boek dat de voorlopige titel “cities for all” draagt. Het boek gaat in op stedelijke inclusiviteit in heel Europa. Daarin moet natuurlijk ook aandacht worden besteed aan inclusiviteit voor mensen met een handicap. Ik werd daarom gevraagd een bijdrage te leveren door iets te schrijven of vertellen vanuit mijn ervaring. Vorige week was het zo ver en wisselde ik van gedachten met Nienke. Zij gaat dit nu verwerken tot een artikel dat rond deze zomer zal verschijnen in het boek. Later natuurlijk meer hierover! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *