Roofvogels

Één van mijn passies is het werken met dieren. In het bijzonder met roofvogels. Sinds ik in 2013 een dag als fotograaf mee heb gelopen bij Bouman Roofvogels* heb ik mij steeds meer verdiept in de dieren en de fotografie ervan. De sprekende koppen, bijzondere verenkleden en het eigenzinnige karakter van de dieren, die weliswaar in gevangenschap geboren zijn maar zich nog erg natuurlijk gedragen, boeien mij keer op keer om een nieuwe serie foto’s met ze te maken. 

ROOFVOGELPORTRETTEN

Markante koppen, eigenzinnige karakters en unieke verenkleden… 

Let op! Kom nooit dicht bij een roofvogel, zonder toestemming van de trainer. Houdt minimaal een meter afstand van vogels die ‘los’ zitten en minimaal 30cm afstand van een hek. Roofvogels zijn snelle roofdieren en kunnen ernstige verwondingen toebrengen wanneer zij zich bedreigd voelen of denken dat u een hapje bent.

IN VOGELVLUCHT
FOTOMODEL PRUTTEL

Sinds juni 2018 heb ik veel gewerkt met één specifiek vogeltje: Afrikaans Witgezichtuiltje Pruttel. Pruttel is al jong aan mensen gewend geraakt en vanwege zijn kleine formaat uitermate geschikt voor studiofotografie. In dit album mijn favoriete foto’s van deze kleine uil.

*) Wegens veranderingen en het updaten van de website naar een nieuw systeem wordt de website van Bouman Roofvogels momenteel niet onderhouden of geüpdate. Wel blijft het mogelijk contact op te nemen via mail of telefoon. Een update van de website wordt verwacht zodra de dieren verhuisd zijn naar een nieuwe locatie. 

De vogels op al deze foto’s worden verzorgd door professionele verzorgers en trainers. Met hun jaren ervaring en een dierenarts met ervaring met roofvogels zorgen zij ervoor dat de dieren een gezond bestaan leven. De vogels worden ingezet voor educatieve demonstraties en natuurlijke manieren van overlastbestrijding van bijvoorbeeld meeuwen. Roofvogels hebben specifieke zorg nodig ten opzichte van andere vogelsoorten. De foto’s op deze pagina zijn op een veilige en rustige manier voor de dieren gemaakt, waarbij het karakter van elk dier in acht is genomen.