Fotografie

 

Mijn passie voor fotografie begon al jong, mijn vader fotografeerde graag en als enig kind was ik natuurlijk een voor de hand liggend model. Als tiener kreeg ik zijn oude Nikon Coolpix P5000 te leen, waarmee ik prompt fotoshoots ging organiseren met vriendinnen. Voor mijn zestiende verjaardag vroeg ik geld waarvan ik mijn eerste camera kocht; een Nikon D3000, die ik combineerde met een lens van mijn vader. Vanaf daar groeide mijn liefde voor fotografie, evenals mijn portfolio en mijn materiaal.

Door mijn studie kwam fotografie lang op een lager pitje te staan, maar toen ik gevraagd werd een evenement te fotograferen en de reacties enthousiast waren, ging het toch weer kriebelen. De afgelopen tijd ben ik daarom bezig geweest met het uitbreiden van mijn portfolio, het uitproberen van nieuwe technieken en het ontdekken van Lightroom als laagdrempelige fotobewerking die zo min mogelijk afdoet aan de techniek.

Foto van mij met uil Pruttel op mijn lens, gewhitewashed en met logoFotografie zie ik als een ambacht. De laatste jaren zie ik steeds meer mensen die een dure camera kopen en dan zeggen ‘ik ben fotograaf’. Daar ben ik zelf huiverig voor. Ik fotografeer, als amateur, hobbyist, hoe je het ook wil noemen. Ik fotografeer vanuit passie, ik streef ernaar zo veel mogelijk zelf in te stellen, een technisch goede foto te maken met een interessante compositie.